שלום וברכה,
אני לוקחת כדורים למניעה יאז פלוס, ויש אפשרות למנוע את הוסת גם אז מנעתי.
האם צריך להתנהג בריחוק בעונת הפרישה?
שלום רב.
שאלתך אינה מובנת כל הצורך, כי גלולות יאז פלוס אינן אמורות למנוע את הווסת אלא רק מונעות הריון. אמנם בהחלט יכול לקרות שהנוטלת גלולות אלו לא תקבל ווסת סדיר ולפרקים אף לא תקבל ווסת, אבל זה לא משהו מכוון. אכן, ניתן "לחבר חבילות" של גלולות למניעה, דהיינו לדלג על הימים שבין חבילה לחבילה (או לדלג על הכדורים הבהירים שבחבילה), ובכך בעצם לגרום לרצף של יותר מ 30 יום ללא ראיית דם ווסת.
לגבי הרחקות בעונת פרישה בעת נטילת גלולות, שאלתך באמת שאלה טובה, כיון שלמרות שלכל אשה ישנו חיוב להימנע מתשמיש בעונות הפרישה השונות (חודש, הפלגה ועונה בינונית), הרי שכל זה הוא באשה שאינה נוטלת גלולות המתערבות במערכת ההורמונלית, וממילא יש לחשוש שווסתה יגיע באחד מהעונות הללו, ומכאן החיוב להימנע מתשמיש.
באשה הנוטלת גלולות לעומת זאת הווסת מגיעה בדרך כלל בין 24 שעות ועד 72 שעות מנטילת הגלולה האחרונה שבכל חבילה, ועל כן אם אחת מעונות הפרישה (או כולן) נפלו בזמן שהאשה עדיין נוטלת גלולות הרי שאין עליה חיוב לפרוש.
לאידך גיסא, כמובן שאשה הנוטלת גלולות צריכה לפרוש מתשמיש החל מהזמן שבו היא רגילה לקבל ווסת אחר הפסקת נטילת הגלולות ואילך. כך למשל אם אשה רגילה לקבל ווסת בממוצע לאחר 36 שעות מאז שנטלה את הגלולה האחרונה, עליה לפרוש מתשמיש בערך 24 שעות מאז נטילת הגלולה האחרונה, מחשש שמא תראה, אולם לפני כן ולאחר שעברו שתים עשרה שעות מהזמן בו דרכה לקבל וסת ועדיין לא קיבלה, אם אין הרגשות הגוף המאותתות על וסת ממשמש ובא, מותרים גם ביחסי אישות, וכמובן שיש להציע תחתיכם סדין כהה ולא להתבונן לאחר מכן בקינוחים ובנקיונות בין של האשה ובין של הבעל.
בברכה.
נבקש להקפיד לשלוח באמצעות טופס זה רק שאלה הנוגעת להבנת התשובה שלמעלה.
במידה וברצונכם לשאול שאלה חדשה,
נא להשתמש בכפתור “שלח שאלה חדשה” שבחלקו העליון של המסך.
א’-ה’ – 18:00-20:00 | 13:45-15:00
ו’ וערבי חג – 10:00-11:30