שלום וברכה,
אני רוצה להתחיל להשתמש בנובה-רינג (3 חודשים אחרי קיסרי), ורציתי לדעת האם מוציאים בבדיקות ובטבילה, וכן בשעת תשמיש האם צריך להוציא שלא יהיה זרע לבטלה.
תודה רבה.
שלום רב.
ראשית כל שיהיה במזל טוב.
שנית, אדגיש כי השימוש באמצעים למניעת הריון מותנה בקבלת היתר לכך ממורה הוראה מובהק.
לגוף השאלה, את טבעת הנובה רינג יש להוציא פעם אחת בלבד, בשעת בדיקת ההפסק בטהרה. הסיבה לכך היא כדי שלא יישארו שאריות דם והפרשות מהווסת על גבי הטבעת אשר עלולות לצאת אחר כך על הבדיקה ולפסול אותה.
לכן, ראשית יש להוציא את טבעת הנובה רינג, לרחוץ היטב באותו מקום וכן לשטוף את הטבעת, להמתין עשר דקות או יותר, לבצע את הבדיקה של ההפסק, ולאחר שרואים שהבדיקה יצאה טובה, להחדיר את הטבעת חזרה לנרתיק.
בשאר הבדיקות בימי השבעה נקיים וכן בשעת הטבילה אין צורך להוציא את הטבעת, וזאת על פי ניסיוננו שהדבר יכול להביא יותר נזק מתועלת.
לגבי הוצאת הטבעת בשעת קיום יחסי אישות על מנת למנוע איסור זרע לבטלה, אין בזה שום צורך משתי סיבות פשוטות:
1. מכיון שהשימוש בטבעת או בכל אמצעי מניעה שהוא מותנה בקבלת אישור ממורה הוראה, מרגע שקיבלתם היתר כזה שוב לא רובץ עליכם איסור הוצאת זרע לבטלה (מכיון שהמניעה היא לצורך, ובנוסף מורה הוראה מובהק יידע להכוין אותכם באלו אמצעים מותר להשתמש מבחינה הלכתית, וטבעת נובה רינג היא אחת מהם).
2. אין שום תועלת בהוצאת הטבעת בשעת התשמיש, כי פעולת הטבעת נעשית באמצעות התערבות הורמונלית מתמשכת במערכת הרבייה, ולא כקוטל זרע או קונדום וכדו', כך שההשפעה נגרמת מהשימוש הרצוף בטבעת ולא מעצם ההנחה שלה בשעת התשמיש עצמו. מסיבה זו יש להתחיל להשתמש בה כשבוע ימים קודם קיום יחסי אישות.
לסיכום: את טבעת הנובה רינג יש להוציא פעם אחת בלבד: קודם השטיפה שהאשה עושה לפני בדיקת ההפסק בטהרה.
בברכה.
נבקש להקפיד לשלוח באמצעות טופס זה רק שאלה הנוגעת להבנת התשובה שלמעלה.
במידה וברצונכם לשאול שאלה חדשה,
נא להשתמש בכפתור “שלח שאלה חדשה” שבחלקו העליון של המסך.
א’-ה’ – 18:00-20:00 | 13:45-15:00
ו’ וערבי חג – 10:00-11:30